top of page

Workshopaanbod

Vocal Coaching(2).png

Ik bied diverse workshops aan ter verbreding of verdieping van de privé- of duolessen. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld. Er zit dus altijd iets voor je bij!

Mis je iets in het aanbod? Neem dan vooral contact met me op, en wie weet ontwikkel ik een nieuwe workshop op basis van jouw vraag.

Workshops zijn te volgen door iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp van de workshop. Je hoeft dus geen leerling te zijn van Ruth Bootsma Vocal Coaching.

De inhoud van de workshop kun je ook behandelen in je privéles. Iedere workshop kan ook op aanvraag worden aangeboden aan een (bestaande) groep (koren, bedrijven, etc.). Neem vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Liedinterpretatie

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6

Kosten: €59,95 per deelnemer

Duur: 1,5 uur + mini-concertje aan het eind van de workshop

Data:

29 juni 2024 - 13u-15u

Bij het zingen van nummer wordt vaak veel aandacht besteed aan zangtechniek, terwijl het juist ook ontzettend interessant kan zijn om vanuit de betekenis die het nummer voor jou heeft te werken. Waar gaat het nummer voor jou over? Wat wil jij met het nummer overbrengen op het publiek? Juist het antwoord op die vragen zorgt ervoor dat jij met je nummer verbinding maakt (met jezelf en) met je publiek.

En dat ga je in deze workshop leren! We pluizen een nummer helemaal uit, en we zingen deze aan het eind van de workshop voor elkaar (als je dat wilt).

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde vocalisten die de diepte in willen gaan met een nummer naar keuze. Je werkt in de workshop aan een eigen gekozen nummer.

Home Recording

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 4

Kosten: €125 per deelnemer

Duur: 3 uur

Data:

16 juni 2024 - 14u-17u

Het wordt steeds belangrijker om je eigen demo op te kunnen nemen als je bijvoorbeeld auditie wilt doen voor een band, muziekopleiding of -productie, of voordat je de studio in gaat om je muziek op te nemen. Met een goede demo kun je als vocalist een juiste indruk achterlaten! 

In deze workshop leer je alles over het aansluiten van jouw spullen (je microfoon/ interface/ evt. instrument), het importeren van je backing track, het opnemen van je zang/ instrument, het werken met verschillende sporen (hallo vette koortjes), het mixen (gebruik van compressie, EQ, effecten, pitch correctie etc.), en bouncen.

 

Na de workshop kun jij zelf een kwalitatief goede demo opnemen.

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde vocalisten die zichzelf willen leren opnemen.

Je werkt in de workshop op je eigen device (met MacOS of Windows) en je maakt gebruik van Logic, Garagaband (MacOS) of Cubase (MacOS of Windows). Deze software heb je al geïnstalleerd voor je naar de workshop komt. Eventueel kan ik je daarbij helpen. Geef dat dan aan bij je aanmelding. Je beschikt over een eigen interface en microfoon die je meeneemt naar de workshop.

Songwriting

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 6

Kosten: €59,95 per deelnemer

Duur: 2 uur

Data:

8 juni 2024 - 13u-15u

Heb je altijd al eens willen weten hoe je een eigen nummer schrijft? Of heb je al eens geschreven en heb je zin in een workshop waarin ik je help om je creatieve brein op gang te brengen?

"Koester je fantasie, de bron van alle magie!"

In deze workshop neem ik je stap voor stap mee in het creatieve proces om tot een liedje te komen. Via verschillende oefeningen kom je tot een eerste idee, dat je in de workshop in basis uitwerkt. Dat idee kun je daarna zelfstandig uitwerken tot een song, of samen met mij in een vervolgworkshop of privéles.

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde songwriters. Speel je een instrument? Neem deze dan mee naar de workshop. Ik beschik over een digitale piano (dus die kun je thuislaten).

bottom of page